FNSS MILDESIGN 2015 ‘DE BİRİNCİYİZ
12 Şubat 2015 | 09:35

FNSS MILDESIGN 2015 ULUSLARARASI ASKERİ KARA ARAÇLARI TASARIM YARIŞMASI’NDA

BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİLERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen FNSS MILDESIGN2015 Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması’na Teknoloji Fakültesi  damgasını vurdu. Fakültemiz öğrencileri yarışmada birincilik alarak  büyük bir başarıya imza attılar.

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. tarafından ikincisi düzenlenen ve konsept konusu "insanlı ve uzaktan komutalı, balistik korumaya sahip, modüler yapıda, askeri kara aracı kavramsal tasarımı" olan FNSS MILDESIGN2015 "Uluslararası Askeri Kara Araçları Tasarım Yarışması’nda” dereceye giren tasarımlar belli oldu. Yerli ve yabancı 12 kişiden oluşan jüri heyeti, 105’i profesyonel ve 47’si öğrenci kategorisinde olmak üzere 152 projenin yer aldığı yarışmada 14 farklı projeyi ödüle layık gördü. Yarışmada öğrenci kategorisinde  danışmanlığını Araştırma Görevlimiz Dr. Faruk MERT’in yaptığı fakültemiz  İmalat Mühendisliği öğrencilerinden Enes YİĞİT ve Kübra KAYA ile Mühendislik Fakültesinden Alican SAYAN’ın bulunduğu TRUVA ekibinin tasarladığı ATILGAN isimli araç birinci seçildi.

Dereceye giren proje sahiplerinin ödülleri, ülkemizde gerçekleştirilen ve Dünya’nın en prestijli Savunma Sanayi fuarlarından biri olan IDEF’15'te, sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin bir arada olacağı bir törenle takdim edilecek.

Tören, fuarın ikinci günü (6 Mayıs 2015 Çarşamba) gerçekleşecek olup, dereceye giren projeler IDEF'15 boyunca sergilenecek.

Yarışmada derece alan ve fakültemizin isminin uluslararası arenada duyurulmasına katkı sağlayan öğrencilerimize ve değerli öğretim üyemize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

https://www.fnssmildesign.com/content/images/fnss-mil-2015-arsiv-stu-1-arsiv-02.jpg

TRUVA ekibinin tasarladığı ATILGAN

 

Yarışma ile ilgili daha fazla haber ve bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 https://www.youtube.com/watch?v=gZFCjExZKwI

https://www.fnss.com.tr/haber/fnss-mildesign2015-savunma-sanayi-askeri-kara-araclari-tasarim-liderlerini-acikladi

https://www.fnssmildesign.com/tr/fnss-mildesign-2015-sonuclari

https://www.fnssmildesign.com/tr/arsiv#2015-student

https://www.youtube.com/watch?v=ksVc05Yx8eU

background image