Öğrencilerimizin “Designathon 2023” Başarısı
16 Ocak 2024 | 19:52

Designathon 2023-1

Bölümümüz öğrencilerinden, Ömer Kağan Yılmaz ve Ahmet Kaya 15-16 Aralık 2023 tarihlerinde Autodesk in uluslararasınde düzenlediği, Fusion 360 ile modelleme ve tasarım yarışması “Designathon 2023” 'te birincilik ödülü aldılar.
Öğrencilerimiz Ahmet Kaya ve Ömer Kağan Yılmaz özgün tasarımları YangYing aracı ile yarışmaya katılmış ve tüm projeler arasında birinci seçilmişlerdir. Güneş enerjisi ve biyokütle yakımı ile yenilenebilir enerji kaynakları ve mobil kullanımı ile YangYing aracı, farklı çeşitlerde ekinleri yapay zeka ve uzaktan kontrol ile yüksek verimli ekinler yetiştirmek için tasarlanmış fütüristik bir projedir. Jürilerin de ifade ettiği üzere öğrencilerimiz yarışmadaki en detaylı modeli oluşturmuş, oluşturdukları modelleri özel tasarım saksılar ve 150 derece döndürülebilir güneş paneli gibi gerçekçi ve yenilikçi fikirlerle geliştirmişlerdir. Öğrencilerimizi dünya çapındaki başarılarını bölümümüz adına tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

Prof.Dr.İhsan KORKUT
İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı