12. UTIS Uluslararası Talaşlı İmalat Kongresi 1-3 Kasım 2024 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.
18 Kasım 2024 | 13:18

12. UTIS Uluslararası Talaşlı İmalat Kongresi 1-3 Kasım 2024 tarihleri ​​arasında Juju Premier Palace Hotel Kemer, Antalya’da yapıldı.

Araştırmacılara, akademisyenlere, sektör temsilcilerine, girişimcilere, öğrencilere ve talaşlı imalatla ilgilenen herkese açık ve ilgi çekici bir platform olan bu etkinliğe UTİS Düzenleme Komitesi üyesi bölümümüz öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvi Şeker ve bölümüzde görev yapan Araştırma Görevlilerinden B.Sercan Bayram ve M.Okan Kabakçı ile birlikte 7 lisans, 6 lisansüstü öğrenci ve 1 doktora sonrası araştırmacı bildiri sunarak ve dinleyici olarak katılım sağlamıştır.

utis 1-1

Özellikle Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Ulvi Şeker’ hocamıza öğrencilerimizin kongreye katılımlarını sağladığı için teşekkür ederiz.

Etkinlik kapsamında bölümümüz lisans öğrencileri çalışmalarını sunarak hem kendilerini geliştirme hem de sektörde bilgi paylaşımında bulunma fırsatı yakalamışlardır.

Ömer Kağan Yılmaz ve Efe Emek, manyetoreolojik finiş işlemi üzerine yaptıkları çalışmada, bu yöntemin hassas yüzey işlemleri ve yüzey kalitesi üzerindeki olumlu etkilerini incelemişlerdir. Manyetoreolojik sıvıların, yüzeyin pürüzlülüğünü azaltmak için güçlü bir seçenek olduğunun vurgulandığı bu işleme süreci, özellikle optik ve hassas mühendislik uygulamalarında yüksek kalite elde etmek isteyen üreticiler için umut verici bir çözüm sunmuştur.

Bir diğer sunumda, Ömer Mert Savaş, Kübra Şanal ve İdil Berfin Kodal, Inconel malzemesinin işlenebilirlik problemlerini ele almışlardır.  Inconel’in yüksek mukavemeti, yüksek ısıl direnci ve talaş kırmada yaşanan problemler nedeniyle talaş kaldırma sürecinde kesme takımlarında ciddi zorluklar oluşturabilen işlenmesi zor malzemeler arasında yer almaktadır.  Çalışma, bu gibi zor malzemelerin işlenmesi sırasında doğru kesme parametrelerinin seçilmesi ve işleme koşullarının optimize edilmesi gerektiğini ortaya koymuştur. 

Etkinlikte Tahir Can Demirci ve Demircan Tunç da diğer öğrencilerimizle beraber bölümümüzü temsil ederek, hem teorik bilginin endüstriyel uygulamalarla nasıl entegre edilebileceğine dair katkıda bulundular hem de meslektaşlarıyla ağ kurma fırsatı buldular. UTIS 2024, bölümümüz öğrencileri için yalnızca akademik bir sunum fırsatı değil, aynı zamanda gelecekteki meslektaşlarıyla iş birliği yapabilecekleri, bilgi alışverişi ve mesleki gelişim sağlayabilecekleri bir platform olarak öne çıkmıştır.

utis 2-1

utis 3-1

Kongre düzenleme kurulu üyesi Prof.Dr.Ulvi ŞEKER hocamız sektörel temsilcilerle birlikte

background image